Naujiena
Pateiktos rekomendacijos, kaip saugiai organizuoti mokinių maitinimą
Siekiant išvengti skirtingų grupių maišymosi, rekomenduojama pirmenybę teikti maitinimui klasėse iš namų atsineštu arba iš valgyklos tiekiamu maistu.
Nusprendus maitinimą organizuoti valgyklose, rekomenduojama sudaryti tvarkaraštį ir atskiroms klasėms nustatyti skirtingą valgymo laiką.
Jei nėra galimybės maitinti atskirų klasių mokinių skirtingu laiku, valgyklą rekomenduojama suskirstyti į atskiroms klasėms skirtus sektorius, o gretimuose sektoriuose turėtų valgyti greta besimokančių ir vienu koridoriumi besinaudojančių klasių mokiniai. Tarp skirtingų sektorių stalų rekomenduojama išlaikyti ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą.
Eilėse prie praustuvų, maisto išdavimo stalų, kasų, panaudotų indų ir padėklų surinkimo vietų bei kitose vietose, kur galimas būriavimasis, tarp mokinių turėtų būti išlaikomas ne mažesnis kaip 1 metro atstumas.
Tiek klasėje, tiek valgykloje, prieš valgydami mokiniai privalo gerai nusiplauti rankas su vandeniu ir skystu muilu. Apsauginę veido kaukę arba respiratorių dėvintis suaugęs asmuo turi prižiūrėti, kaip laikomasi rankų plovimo, valgymo higienos, atstumų bei mokinių judėjimo reikalavimų.
Vykdant aukštojo mokslo studijų, profesinio mokymo ir neformaliojo suaugusiųjų švietimo ugdymo veiklas maitinimo organizavimui yra taikomi tokie patys reikalavimai, kaip ir įprastą veiklą vykdančioms kavinėms, restoranams ar kitoms viešojo maitinimo įmonėms.
Visas rekomendacijas dėl mokinių srautų valdymo organizuojant maitinimą mokyklose rasite ČIA.
SAM Spaudos tarnyba
Lietuvininkų g. 18, Marijampolė
Tel. (8 343) 59 213,
info@marijampolesvsb.lt
Juridinių asmenų registras
Kodas 301618682